FAQs

Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την κατανάλωση νερού για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου, όπως το μέγεθος ή η βρωμιά ενός οχήματος που πρόκειται να καθαριστεί, η ικανότητα του καθαριστή, οι κλιματικές συνθήκες κ.λπ. Βρήκαμε ότι ένας τυπικός καθαρισμός με ατμό για ένα αυτοκίνητο (Sedan) καταναλώνει περίπου 1 λίτρο νερού υπό μορφή ατμού.

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: τη βρωμιά ενός αυτοκινήτου, τις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία και υγρασία), την ικανότητα του χρήστη κ.λπ. Συνήθως, ο καθαρισμός ενός σεντάν απαιτεί περίπου 20 λεπτά ανθρώπινου δυναμικού.

Το Optima Steamer μπορεί εύκολα να καθαρίσει βινύλιο, δέρμα και ταπετσαρίες. Με το μηχάνημα αφαιρούνται λεκέδες και μυρωδιές από την ταπετσαρία, σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο νερό, από μία extraction νερού. Χρησιμοποιώντας ατμό, οι εσωτερικοί χώροι στεγνώνουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής μεταξύ των εργασιών καθαρισμού. Το μηχάνημα έχει σχεδιαστεί για να ενεργοποιεί αυτόματα την αντλία και τον λέβητα, ώστε να έχει αρκετό ατμό έτοιμο για καθαρισμό χωρίς κανένα χρονικό διάστημα.

Όταν καθαρίζετε ένα όχημα χρησιμοποιώντας το μηχάνημα, συνιστάται να κρατάτε το πιστόλι ψεκασμού σε απόσταση 10-15 cm από την επιφάνεια του οχήματος. Σε αυτή την απόσταση, η θερμοκρασία ατμού είναι από 65~85°C και δεν θα προκαλέσει καμία ζημιά στο χρώμα του αμαξώματος του οχήματος.

Μην χρησιμοποιείτε ατμό σε ραδιόφωνα, ηχεία, οθόνες ταμπλό ή σε εκτεθειμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα.

Ναι, το Optima Steamer μπορεί γρήγορα και αποτελεσματικά να αφαιρεί σκόνη, σκληρούς λεκέδες, λίπη, οσμές και άλλους ρύπους από διάφορες επιφάνειες χωρίς χημικά. Απλώς κρατήστε το πιστόλι ατμού πάνω από μια συγκεκριμένη επιφάνεια μέχρι να αφαιρεθούν τελείως οι ρύποι.

Ναι, το Optima Steamer έχει επί του παρόντος πιστοποίηση CE (Conformité Européenne: Ευρωπαϊκά Πρότυπα), πιστοποίηση CSA (Καναδάς & ΗΠΑ) και SASO (Εθνικά Πρότυπα της Σαουδικής Αραβίας). Η SJE Corporation είναι ένας κατασκευαστής πιστοποιημένος κατά ISO 9001 (Διεθνής Οργανισμός
Τυποποίησης για Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας) και έχει λάβει πολλά βραβεία και πιστοποιητικά, συμπεριλαμβανομένου ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τον λέβητα ατμού που χορηγήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δημοκρατία της Κορέας.

Όπως αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων, «Τα μικρόβια σκοτώνονται από τη ζέστη. Εάν το φαγητό θερμανθεί σε εσωτερική θερμοκρασία πάνω από 78°C, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, αυτό αρκεί για να σκοτώσει παράσιτα, ιούς ή βακτήρια, εκτός από τα βακτήρια Clostridium, τα οποία παράγουν μια ανθεκτική στη θερμότητα μορφή που ονομάζεται σπόρος». Η θερμότητα, με τη μορφή ξηρού ατμού του Optima Steamer χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό σε ιατρικά περιβάλλοντα (νοσοκομεία, οδοντίατροι κ.λπ.) για την αποστείρωση χειρουργικών εργαλείων και ιατρικού εξοπλισμού.

Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, η πιο αξιόπιστη μέθοδος απολύμανσης εξοπλισμού και ελέγχου παθογόνων βακτηρίων είναι η θερμότητα. Η θερμότητα εφαρμόζεται με ζεστό νερό ή ατμό. Το θερμαινόμενο νερό που παραδίδεται στον χώρο καθαρισμού μέσω του πλυντηρίου
πίεσης είναι επικίνδυνο επειδή οι ποσότητες του και η πίεση υψηλής ισχύος προκαλούν ένα φαινόμενο αερολύματος. Επίσης, το στάσιμο νερό προκαλεί την ανάπτυξη της Listeria monocytogenes καθώς και άλλων επιβλαβών βακτηρίων.

Spotless-Auto-Detailing-Optima-Steamer